Тезата за тубите е спекулация, българските прокурори работят по нея,

...
 Тезата за тубите е спекулация, българските прокурори работят по нея,
Коментари Харесай

Македонската страна отрича в автобуса да е имало туби с бензин

 

" Тезата за тубите е нечиста сделка, българските прокурори работят по нея ", съобщи основният прокурор на районен съд Македония Любомир Йовески пред Би Ти Ви и изясни, че по време на огледа на изгорелия рейс на Автомагистрала " Струма ", той е видял пластмасови туби, които не са изгорели.  Той съобщи, че македонската прокуратура ще се задейства, едвам откакто казусът бъде тестван от българските обвинители. За момента македонската и българската прокуратура си сътрудничат добре, сподели още Йовески.

Все още не се знае дали повода за злополуката е човешка неточност или нередовност на рейса. Днес българският основен прокурор Иван Гешев ще е в Скопие. 

Министърът на вътрешните работи на Република Северна Македония Оливер Спасовски също съобщи, че съгласно неговите първични информации не е имало туби с бензин в предната част на рейса, аварирал и изгорен на Автомагистрала " Струма ". Все отново следствието ще покаже това, сподели той, представен от македонските медии.
Министерство на вътрешните работи ще съобщи всички документи на българската прокуратура, в случай че македонската прокуратура подреди това, сподели министърът в телевизионно предаване нощес.
" Не мога да кажа авансово какъв брой би траяло следствие, водено от друга страна. От интерес за всички е следствието да бъде малко и ефикасно. Ако питате мене би трябвало ли да се разшири следствието мисля, че това би трябвало да се направи за да покрием всички вероятни аспекти на подобен случай. Никой не би трябвало избегне отговорност, при положение, че я има ", отговори Спасовски на въпроса какво мисли за информациите, че следствието на злополуката може да продължи и до шест месеца.

Автобусът на македонската туристическа организация " Беса транс ", който катастрофира 23 ноември на Автомагистрала " Струма ", не е минал през митническа инспекция на Граничния пункт Деве Баир. Двамата дежурни митнически инспектори, които са били на промяна при прекосяването на рейса, са отстранени от работа. Техният директен шеф също ще бъде глобен, съобщи БГНЕС. При тежката злополука починаха 46 души, a 7 души бяхa рaнeни и се възвръщат в " Пирогов ".

От направената инспекция от страна на Инспектората на Агенция Митници в Скопие е открито, че " рейсът с рег. № Семеен кодекс 0284 БА благосъстоятелност на " Беса транс " не е регистриран при излизане от страната на 18 ноември 2021 година ". Митническите чиновници от Граничен контролно-пропусквателен пункт Деве Баир/ Гюешево от българска страна са ревизирали единствено списъка с имената на пасажерите, се споделя още в известието на Агенция Митници от РСМ. Очаква се през днешния ден прокуратурата и следствието да дадат повече информация за невижданата покруса.

Оттам прецизират, че същият рейс в интервала от 15-ти октомври до 11-ти ноември тази година е минавал многократно границата с България, Косово и Албания.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР